Wie zijn wij?

BAM Wood Concepts is gespecialiseerd in de industriële productie van complete houten woningen. In onze hypermoderne productiefaciliteiten in Oudkarspel en Heerhugowaard ontwikkelen en realiseren we onder geconditioneerde omstandigheden hoogwaardige elementen (kozijnen, binnenspouwbladen, vloeren, tussenwanden en daken) voor de woningbouw. Daarmee spelen we in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen.

Unieke woningen in een gestandaardiseerd proces

De toepassing van hout in combinatie met ‘file to factory’ in het woningconcept, zorgt voor unieke woningen in een gestandaardiseerd proces. We maken het woningconcept in alle lengte- en breedtematen en met variërende kapvormen, daardoor is het uitermate geschikt voor stedenbouwkundige inpassing.

Met de complete ontwerpvrijheid in de gevel biedt het concept een invulling van de randvoorwaarden vanuit welstand. Werk- en verkooptekeningen maken we met behulp van BIM-technologie. 

Toepassen van (nieuwe) materialen en innoveren in de wijze van produceren

Voor het vernieuwende woningconcept hebben we in samenwerking met onze zusterbedrijven gekozen voor de toepassing van lichte, biobased materialen, zoals hout. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om de assemblage te vereenvoudigen en zo te bouwen dat alle onderdelen later opnieuw kunnen worden benut. Het woningconcept is daarmee uniek want circulair. We produceren offsite en realiseren daarmee een significante C02-reductie, omdat we energiezuiniger, minder arbeidsintensief en met veel minder transportbewegingen produceren. De daken van onze fabrieken zijn volledig bedekt met zonnepanelen en voorzien grotendeels in de eigen stroombehoefte.

Betaalbaarheid - meer bieden voor dezelfde prijs

Een digitale, industriële en modulaire manier van produceren vergroot de veiligheid in de bouw, verkleint de faalkosten en verhoogt de efficiency van het gehele bouwproces; we veranderen de woningbouw in een hightech productieproces. Zo realiseren we niet alleen volumes, maar ook enorme tijdwinst; de time to market verkorten we dankzij deze methode met driekwart. De toepassing van de brede mogelijkheden van houtbouw is in dit proces cruciaal.

BAM Wood Concepts is de voortzetting van de activiteiten van Houtindustrie Stam en Landman en Gevelelementen Noord-Holland. Beide bedrijven kunnen bogen op jarenlange ervaring in de industriële fabricage van houten elementen voor de woningbouw.