Gestandaardiseerde aanpak voor ontwerpfase en uitvoering

Door een gestandaardiseerde aanpak voor ontwerpfase en uitvoering bouwen we woningen uiterst efficiënt. Off-site productie in onze fabriek en assemblage op locatie verkorten de bouwtijd aanzienlijk. Onze opgebouwde expertise op het gebied van industrialisering en digitalisering en onze kennis van modulair produceren garanderen een naadloos bouwproces.

Het aansturen van de productie in onze fabriek gebeurt vanuit een parametrisch model via file to factory. Kiest de ontwikkelaar, opdrachtgever of koper van een woning voor een uitbouw of een breder huis, dan wordt dit automatisch tot op de millimeter nauwkeurig in de digitale bouwtekeningen verwerkt. Hierdoor produceren we alle benodigde onderdelen van de woning op de juiste maat. Een robot zorgt voor gaten en schroeven op de juiste plek.

Door off-site te produceren, bouwen we veel sneller dan op locatie. Onze fabriek draait langer door dan acht uur per dag en dus worden hier meer woningen geproduceerd dan op locatie het geval zou zijn. Off-site bouwen betekent ook veel minder transportbewegingen. Door de lichtheid van hout is bovendien minder kracht en dus minder energie in het bouwproces nodig. In de fabriek wordt veiliger, energiezuiniger en minder arbeidsintensief gewerkt, onder andere door robotisering. Er wordt bovendien exact gemaakt wat nodig is, wat voor minder materiaalverspilling zorgt.

Fundament voor circulair bouwen

Parametrisch ontwerpen maakt het mogelijk waardevolle data op te slaan in een materialenpaspoort, waarmee we het fundament leggen voor circulair bouwen en waardevastheid voor de toekomst.

Flow, de bron van een ongekend krachtige aanvoer van kwalitatieve, betaalbare woningen. 

Met het woningconcept Flow kiezen we voor biobased en lichte materialen, zoals hout. Ook wordt voornamelijk gewerkt met droge verbindingen. De toepassing van deze materialen en werkwijzen biedt nieuwe mogelijkheden om de assemblage te vereenvoudigen en remontabel te bouwen. Het draagt bovendien bij aan energiezuiniger produceren en het vergroten van de circulariteit van materialen.