Verbeter onze werkprocessen als Coördinator Servicedienst

Als Coördinator Servicedienst ga je deel uitmaken van een professionele organisatie en draag je bij aan het plannen en organiseren van de dagelijkse activiteiten. Dit omvat het coördineren van het personeel, zowel interne als externe medewerkers, het beheren van de planning, bewaken van de resultaten en de budgetten.

Lees meer >
Verbeter onze werkprocessen als Coördinator Servicedienst

We zetten onze industriële prefabricage van houten woningen voort onder nieuwe naam BAM Wood Concepts

Houtindustrie Stam & Landman en Gevelelementen Noord-Holland zetten hun activiteiten voort onder de nieuwe naam BAM Wood Concepts. Beide bedrijven maken sinds begin 2021 deel uit van BAM en zijn al ruim 25 jaar een strategische partner van BAM Wonen. BAM Wood Concepts geeft vanuit de recent in gebruik genomen hypermoderne productiefaciliteit in Oudkarspel en vanuit de bestaande vestiging in Heerhugowaard mede invulling aan het digitale, industriële en modulaire woonconcept van BAM.

Lees meer >
We zetten onze industriële prefabricage van houten woningen voort onder nieuwe naam BAM Wood Concepts

BAM Wood Concepts behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland heeft BAM Wood Concepts het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. We zetten ons volgens PSO Nederland meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer >
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Realisatie van hypermoderne productiefaciliteit prefabricage woningen

BAM Wood Concepts heeft eind 2021 het startsein gegeven voor de realisatie van een hypermoderne productiefaciliteit voor de prefabricage van woningen. Daarmee speelt BAM in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. In 2023 start de productie in het bedrijfspand van circa tienduizend vierkante meter op het bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel.

Lees meer >
Realisatie van hypermoderne productiefaciliteit prefabricage woningen

We zetten onze industriële prefabricage van houten woningen voort onder nieuwe naam BAM Wood Concepts

BAM Wood Concepts is gespecialiseerd in de industriële productie van complete houten woningen. In de woonfabrieken in Oudkarspel en Heerhugowaard worden onder geconditioneerde omstandigheden hoogwaardige elementen (kozijnen, binnenspouwbladen, vloeren , tussenwanden en daken) voor de woningbouw ontwikkeld en gerealiseerd.

Hightech productieproces

BAM verandert met het nieuwe woonconcept de woningbouw in een hightech productieproces. De digitale, industriële en modulaire manier van produceren vergroot de veiligheid in de bouw, verkleint de faalkosten en verhoogt de efficiency van het gehele bouwproces. Met deze conceptuele methode kan BAM straks met een tempo van één woning per dag bouwen en de projectdoorlooptijd verkorten van twaalf naar drie maanden.  De toepassing van de brede mogelijkheden van houtbouw is in dit proces cruciaal. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om de assemblage te vereenvoudigen en zo te bouwen dat alle onderdelen later opnieuw kunnen worden benut. Het woningconcept is daarmee uniek want circulair en door de offsite productie aanzienlijk duurzamer.

Flow

Met de digitale, industriële en modulaire manier van produceren speelt BAM in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. Het woonconcept Flow dat BAM vorig jaar introduceerde is het antwoord op deze stijgende vraag. Met de combinatie van duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering geeft Flow uitvoering aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.