Julia Houtman nieuwe directeur BAM Wood Concepts

De directie van BAM Specials heeft Julia Houtman benoemd tot directeur BAM Wood Concepts. Julia Houtman is afkomstig van Friesland Campina waar ze de functie van productiemanager bekleedde. Zij volgt bij BAM Wood Concepts Edward Zandbergen op, die met vroegpensioen gaat.

Lees meer >
Julia Houtman nieuwe directeur BAM Wood Concepts

BAM start met industriële en circulaire productie van houten woning-concept Flow

Na drie jaar innoveren, ontwerpen, engineeren, testen en bouwen van een unieke platformtechnologie, is BAM gestart met de productie van haar circulaire houten Flow woningen. In onze hightech productiefaciliteiten in Oudkarspel en Heerhugowaard ontwikkelen en realiseren we de hoogwaardige elementen van Flow, het duurzame, industriële, digitale en modulaire woonconcept van BAM.

Lees meer >

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.


We zetten onze industriële prefabricage van houten woningen voort onder nieuwe naam BAM Wood Concepts

Houtindustrie Stam & Landman en Gevelelementen Noord-Holland zetten hun activiteiten voort onder de nieuwe naam BAM Wood Concepts. Beide bedrijven maken sinds begin 2021 deel uit van BAM en zijn al ruim 25 jaar een strategische partner van BAM Wonen. BAM Wood Concepts geeft vanuit de recent in gebruik genomen hypermoderne productiefaciliteit in Oudkarspel en vanuit de bestaande vestiging in Heerhugowaard mede invulling aan het digitale, industriële en modulaire woonconcept van BAM.

Lees meer >
We zetten onze industriële prefabricage van houten woningen voort onder nieuwe naam BAM Wood Concepts

BAM Wood Concepts behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland heeft BAM Wood Concepts het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. We zetten ons volgens PSO Nederland meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer >
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Realisatie van hypermoderne productiefaciliteit prefabricage woningen

BAM Wood Concepts heeft eind 2021 het startsein gegeven voor de realisatie van een hypermoderne productiefaciliteit voor de prefabricage van woningen. Daarmee speelt BAM in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. In 2023 start de productie in het bedrijfspand van circa tienduizend vierkante meter op het bedrijvenpark Breekland in Oudkarspel.

Lees meer >
Realisatie van hypermoderne productiefaciliteit prefabricage woningen

BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd certificeringsysteem, ontwikkeld door TNO. Het maakt inzichtelijk in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van personen met een kwetsbare arbeidspositie. De PSO is ontwikkeld om bedrijven – van MKB tot multinational – te stimuleren meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PSO bestaat uit vier prestatieniveaus waarvoor bedrijven een keurmerk kunnen krijgen – van Aspirant status tot en met Trede 3. BAM Wood Concepts haalde direct al Trede twee. Dit heeft BAM onder meer te danken aan haar inclusiebeleid en het inkopen bij PSO-gecertifieerde bedrijven. BAM zal de PSO inzetten als instrument voor de vormgeving en uitvoering van het diversiteit- en inclusiebeleid en als invulling van SROI-verplichtingen bij aanbestedingen.

Praktisch en eerlijk

Marjolein Kerklaan, directeur HR: 'De PSO is een belangrijke tool in ons diversiteit- en inclusiebeleid. De PSO faciliteert een praktische en eerlijke manier om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam te plaatsen bij BAM. We zien helaas nog te vaak dat social Return uitmondt in een administratieve en contractuele opgave waardoor de aandacht voor het individu naar de achtergrond verdwijnt.  

Het PSO-keurmerk inzetten bij aanbestedingen verlaagt de administratieve lasten en vergroot het succes van duurzame plaatsingen naar aanleiding van gewonnen aanbestedingen. Daarmee levert de PSO een positieve business case op, omdat steeds meer publieke opdrachtgevers het keurmerk accepteren bij invulling van de social return verplichting.'