We zetten onze industriële prefabricage van houten woningen voort onder nieuwe naam BAM Wood Concepts

BAM Wood Concepts is gespecialiseerd in de industriële productie van complete houten woningen. In de woonfabrieken in Oudkarspel en Heerhugowaard worden onder geconditioneerde omstandigheden hoogwaardige elementen (kozijnen, binnenspouwbladen, vloeren , tussenwanden en daken) voor de woningbouw ontwikkeld en gerealiseerd.

Hightech productieproces

BAM verandert met het nieuwe woonconcept de woningbouw in een hightech productieproces. De digitale, industriële en modulaire manier van produceren vergroot de veiligheid in de bouw, verkleint de faalkosten en verhoogt de efficiency van het gehele bouwproces. Met deze conceptuele methode kan BAM straks met een tempo van één woning per dag bouwen en de projectdoorlooptijd verkorten van twaalf naar drie maanden.  De toepassing van de brede mogelijkheden van houtbouw is in dit proces cruciaal. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om de assemblage te vereenvoudigen en zo te bouwen dat alle onderdelen later opnieuw kunnen worden benut. Het woningconcept is daarmee uniek want circulair en door de offsite productie aanzienlijk duurzamer.

Flow

Met de digitale, industriële en modulaire manier van produceren speelt BAM in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. Het woonconcept Flow dat BAM vorig jaar introduceerde is het antwoord op deze stijgende vraag. Met de combinatie van duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering geeft Flow uitvoering aan BAM’s strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.