BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd certificeringsysteem, ontwikkeld door TNO. Het maakt inzichtelijk in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van personen met een kwetsbare arbeidspositie. De PSO is ontwikkeld om bedrijven – van MKB tot multinational – te stimuleren meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PSO bestaat uit vier prestatieniveaus waarvoor bedrijven een keurmerk kunnen krijgen – van Aspirant status tot en met Trede 3. BAM Wood Concepts haalde direct al Trede twee. Dit heeft BAM onder meer te danken aan haar inclusiebeleid en het inkopen bij PSO-gecertifieerde bedrijven. BAM zal de PSO inzetten als instrument voor de vormgeving en uitvoering van het diversiteit- en inclusiebeleid en als invulling van SROI-verplichtingen bij aanbestedingen.

Praktisch en eerlijk

Marjolein Kerklaan, directeur HR: 'De PSO is een belangrijke tool in ons diversiteit- en inclusiebeleid. De PSO faciliteert een praktische en eerlijke manier om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam te plaatsen bij BAM. We zien helaas nog te vaak dat social Return uitmondt in een administratieve en contractuele opgave waardoor de aandacht voor het individu naar de achtergrond verdwijnt.  

Het PSO-keurmerk inzetten bij aanbestedingen verlaagt de administratieve lasten en vergroot het succes van duurzame plaatsingen naar aanleiding van gewonnen aanbestedingen. Daarmee levert de PSO een positieve business case op, omdat steeds meer publieke opdrachtgevers het keurmerk accepteren bij invulling van de social return verplichting.'